2016-09-19 14:29:52• hírek • mure.ro

MÚRE: Újraválasztott elnök, átalakult IT, BB

fotó: MÚRE.RO/Megyeri Tamás Róbert
fotó: MÚRE.RO/Megyeri Tamás Róbert

Folytatni szeretné az elkezdett munkát, és ebben számít az igazgatótanács (IT) régi és új tagjaira egyaránt - mondta Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének újraválasztott elnöke a szeptember 16-i tisztújítás után. Az egyesület közgyűlése az alapszabályzat módosításával az IT struktúráját is megváltoztatta.

A hétvégén Nagykárolyban tartotta közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Ennek része volt a tisztújítás is.  Az elnök munkáját továbbra is két alelnök segíti, de a korábbi felosztást (írott sajtóért felelős, illetve audiovizuális médiáért felelős alelnökök) meghaladottnak ítélte a közgyűlés. A fiatalok bevonása érdekében a közgyűlés úgy határozott: az IT egy tagjának a 35 év alatti kollégák közül kell kikerülnie. Emellett az IT-be bekerültek a regionális képviselők: Székelyföld, Partium és Belső Erdély, valamint a szórvány képviseletében. Az IT tagja továbbra is az oktatási szakbizottság vezetője.

Az IT összetétele: Rácz Éva elnök, Gáspár Sándor és Szűcs László alelnökök, Győrffy Gábor, az oktatási szakbizottság vezetője, Forró László (Bukarest - szórvány), Sarány Orsolya (Kolozsvár - Partium-Belső Erdély), Szucher Ervin (Marosvásárhely - Székelyföld).

Megújult a szervezet Becsületbírósága (BB) is. Az etikai bizottság összetétele: Ambrus Attila (elnök), Ágopcsa Marianna, Bögözi Attila, Csermák Zoltán, Farczádi Attila, Kacsó Sándor, Sarány István, Szekeres Attila (alelnök), Újvári Ildikó.

A nagykárolyi rendezvényen nívódíjban részesült Kádár Zoltán és Szép Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió két sportszerkesztő-riportere, valamint Kisgyörgy Zoltán, a Háromszék napilap munkatársa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: